Books by Chögyal Namkhai Norbu 

The Crystal and the Way of Light

In The Crystal and the Way of Light, Chögyal Namkhai Norbu examines the spiritual path from the viewpoint of Dzogchen.

He discusses the base, path and fruit of Dzogchen practice, and describes his education and how he met his principal master who showed him the real meaning of direct introduction to Dzogchen. By interweaving his life story with the teachings, he both sets Dzogchen in its traditional context and reveals its powerful contemporary relevance.

Dzogchen The Self-Perfected State

Our natural condition is self-perfected from the very beginning. What is necessary is that we reawaken and remain in our true nature.

Through understanding and practice, we can rediscover the effortless knowledge of the self-perfected state that lies beyond our habitual anguish and confusion, and remain in this uninterrupted flow of contemplation, completely relaxed but fully present through all activities.

The Mirror

The Mirror: Advice on Presence and Awareness is a brief text that with astonishing simplicity and depth expounds the three fundamental aspects of the Dzogchen path: the view, or intuitive understanding of one's primordial state; the meditation, or the application of this knowledge; and the conduct, or the integration of meditation with all one's daily activities.

This text was written in particular to define the principle of awareness and its continuous presence, which is the only substitute for all the rules and limitations of the diverse religious traditions.

Dream Yoga

In Dream Yoga and the Practice of Natural Light, Chögyal Namkhai Norbu gives instructions for developing clarity within the sleep and dream states. He goes beyond the practices of lucid dreaming that have been popularized in the West by presenting methods for guiding dream states that are part of a broader system for enhancing self-awareness called Dzogchen.

In this tradition, the development of lucidity in the dream state is understood in the context of generating greater awareness for the ultimate purpose of attaining liberation.

You can see all the books in English or Italian on the online store of the publishing house Shang Shung Editions

Before ordering, please check with us by email, as we do have many titles available in our local store.

 

Carti in limba romana

christall book ro

Cristalul si Calea Luminii. Sutra, Tantra si Dzogchen

Dzogchen, „Marea Perfectiune”, este starea noastra primordiala, natura noastra adevarata, pura si clara de la inceputuri, dincolo de concepte, spatiu si timp. Dzogchen este insa si numele dat invataturii care duce la descoperirea acestei stari, o invatatura straveche, pastrata si transmisa de generatii in Tibet.

Cartea Cristalul si Calea Luminii introduce cititorul in tainele acestei invataturi fascinante. Chögyal Namkhai Norbu, un maestru Dzogchen autentic, cunoscut si respectat in toata lumea, dezvaluie pretioasa cunoastere Dzogchen intr-un mod direct si accesibil si ne deschide ochii asupra actualitatii ei in zilele noastre.

Trezind interesul pentru dialog intercultural, lucrarea este scrisa limpede si cursiv, iar reprezentarile grafice, povestirile si fragmentele autobiografice inserate ii sporesc atractivitatea si o fac lizibila pentru toate categoriile de cititori.

”Prin observarea permanenta a propriei sale conditii, practicantul poate sti ce metode sa aplice in fiecare moment ca sa iasa din propria colivie si sa ramâna in afara ei. [...]

In invataturile Dzogchen exista practici potrivite pentru orice fel de pasare si pentru orice fel de colivie. Insa individul trebuie sa stie ce fel de pasare este si in ce fel de colivie se afla. Apoi, el trebuie sa vrea, intr-adevar, sa iasa din toate coliviile, pentru ca nu este bine sa construiasca o colivie noua de cristal din invataturile Dzogchen.

Oricât de splendida ar putea fi, ea ramâne tot o colivie, si intregul scop al invataturilor Dzogchen este sa scoata individul afara din toate coliviile, in intinderea nesfârsita a cerului senin, in spatiul starii primordiale.” (Chögyal Namkhai Norbu)

yantra yoga book ro

Yantra Yoga - Yoga tibetana a miscarii

Aveti in mainile dumneavoastra o carte ce reda in detaliu diferitele posturi specifice pentru Yantra Yoga, tipul de respiratie si modul de concentrare corespunzator, ghidand pas cu pas fazele practicii. Odata invatate de la un instructor de Yantra Yoga autorizat, exercitiile pot fi aplicate de oricine, la orice varsta, cu adaptari legate de limitele fizice personale, in caz de dizabilitati chiar si pe scaun.

Spre deosebire de alte forme de Yoga, valoarea Yantra Yoga consta nu doar in faptul ca trupul devine mai elastic, mai mobil, mai puternic, ci in aceea ca armonizeaza corpul, energia si mintea prin intermediul respiratiei.

Cand aceste trei niveluri ale existentei noastre sunt armonizate, mintea se calmeaza si potopul gandurilor se incetineste, chiar dispare. Ganditi-va ce se intampla intr-o zi senina, cand norii au disparut de pe cer: vedem soarele stralucind in toata splendoarea sa. Cand vartejul gandurilor se potoleste, avem sansa sa descoperim ceea ce se afla dincolo de mintea noastra agitata: o prezenta vie si constienta, conditia noastra primordiala.

dream yoga book ro

Yoga visului si Practica Luminii Naturale

Chögyal Namkhai Norbu (1938–2018) a fost si ramane unul dintre maestri importanti ai traditiei tibetane Dzogchen. Stau marturie o comunitate puternica, raspandita in intreaga lume, o retea de centre spirituale si un numar impresionant de lucrari publicate. Dzogchen este cea mai inalta si mai directa cale din budismul tibetan, in care practicantul, ajutat de maestrul sau, descopera si mentine conditia originara, pura, a naturii sale adevarate (rigpa). Ea isi gaseste perfect locul nu doar in retragerea meditativa, ci si in viata agitata de zi cu zi, un exemplu foarte bun in acest sens fiind chiar Yoga Visului – tema cartii de fata –, prin care practicantul poate fructifica o perioada in mod normal nefolosita pentru practica, grabind astfel atingerea scopului final.

„In timpul noptii, intelegand – datorita unei practici perseverente care duce la realizarea faptului ca toate fenomenele insufletite si neinsufletite din univers au natura iluziilor sau a viselor - ca toate manifestarile sunt vise, practicantul va recunoaste toate manifestarile inselatoare ale nasterii si mortii, negarea si afirmarea, ca fiind vise si iluzii. Cu alte cuvinte, atunci cand subiectul este capabil sa se manifeste astfel in interiorul visului, el devine eliberat de atasamentul fata de orice fenomen, oriunde s-ar manifesta acesta.”

„Cand sunteti constienti in timpul visului, stiti ca visati si ca este ireal. Stiti ca sunteti intr-o stare de irealitate. Odata ce ati avut aceasta experienta, puteti afla lucruri privind viata dumneavoastra de zi cu zi, puteti, de exemplu, sa aflati cateceva despre atasamentele voastre majore. Rezultatul final este diminuarea tensiunilor. Daca cineva a ajuns la un nivel suficient de inalt de maiestrie in stapanirea viselor, el le poate transforma. Daca visez ceva urat, pot sa transform acest vis in ceva frumos, pot sa determin visul sa trateze teme sau idei alese de mine, sau pot sa ma joc cu propriile-mi fantezii. Pot vizita un paradis sau pot contacta un anumit maestru.” Chögyal Namkhai Norbu

Pentru carti in limba romana, poti consulta site-ul editurii Herald sau le poti achizitiona prin Dharma Shop-ul Merigar East.

Contact Info