me_new.jpg
  Acasă Comunitatea Dzogchen Afiliere

Afiliere - Comunitatea Dzogcen

Scopul membrilor Comunitatii Dzogchen

Comunitatea Internationala Dzogchen (CID) este o organizatie non-profit, care se bazeaza pe principiile fundamentale ale Invataturii Dzogchen. Principalele sale scopuri sunt aprofundarea intelegerii Invataturilor Dzogchen si transmiterea lor mai departe ca urmare a eforturilor si dedicatiei membrilor comunitatii.

Fondurile comunitatii sunt folosite pentru sustinerea activitatilor si structurii CID si provin din contributiile membrilor comunitatii, din taxele de participare la cursuri sau seminarii, precum si din donatiile pentru diverse proiecte.

Prin taxele platite, membrii comunitatii isi dovedesc angajarea in activitatile comunitatii si impart responsabilitatile financiare. Aceste taxe sunt organizate pe mai multe categorii, corespunzand diferitelor categorii de membri. Fiecare categorie de membru dispune de reduceri pentru cursuri si seminarii, si are acces la transmisiile webcast (atat restrictionate cat si deschise tuturor).

Cum sa devii membru – Cardul de bun venit

Pentru toti cei interesati in a deveni membrii ai Comunitatii Internationale Dzogchen exista (Welcome Card). Acest card permite membrilor in devenire sa se familiarizeze atat cu Invataturile cat si cu felul in care functioneaza Comunitatea. Astfel, cei interesati au timp sa inteleaga mai bine aceste principii si responsabilitati inainte de a se angaja sa devina membrii deplini ai Comunitatii. Cardul de bun venit ofera posibilitatea participarii la viata si activitatile Comunitatii laolalta cu membrii deplini, singura exceptie fiind ca detinatorii acestui card nu au drept de vot. Acest card se poate reinnoi anual, timp de trei ani consecutivi. Dupa aceasta perioada detinatorul poate deveni membru cu drepturi depline.

Cardul de bun venit este de doua categorii: obisnuit si redus (aceasta categorie este pentru cei cu mijloace financiare reduse). Cardul de bun venit se poate achita fie odata cu participarea la un seminar, fie separat. In primul caz, pretul unui card obisnuit (e129) pe anul in curs este inclus in pretul intreg al primului seminar la care posesorul cardului praticipa. Achitarea unui card obisnuit de bun venit separat de participarea la un seminar ii ofera posesorului posibilitatea de a deconta costul cardului (e129) din pretul intreg al unui seminar la alegere ce se va desfasura in cursul aceluiasi an.

Daca pentru primul seminar se plateste un pret cu reducere (50%), acesta va include un card de bun venit cu reducere (e50). In cazul in care un card de bun venit cu reducere a fost achitat separat de participarea la un seminar, pretul acestuia (e50) poate fi scazut din taxa redusa de participare la un seminar la alegere din acelasi an.

Solicita un Card de bun venit (Welcome card)

Mentinerea statutului de membru cu drepturi depline

Pentru a reinnoi calitatea de membru, taxa de membru trebuie achitata fie la Ling-ul local fie la Gar

Calitatea de membru meritoriu (€1500) ofera o reducere de 100% pentru toate seminariile si cursurile organizate in Merigar East si Merigar West*, cate o copie gratuita a noilor publicatii ale Shang Shung Editions pe anul in curs, acces la Jurnalul Video (bianual), folosirea gratuita a cabanelor dedicate practicii personale, precum si un cadou special.

Calitatea de membru sustinator (€500) ofera o reducere de 80% pentru toate seminariile si cursurile organizate in Merigar East si Merigar West*, si 50% reducere pentru Jurnalul Video (bianual). Este inclusa de asemenea folosirea gratuita a cabanelor din Merigar dedicate practicii personale.

Calitatea de membru obisnuit (€129) ofera o reducere de 20% pentru toate seminariile si cursurile organizate*

Calitatea de membru cu reducere (€50) este pentru acei membrii ai Comunitatii care au o situatie financiara dificila (spre exemplu cei care au un venit sub €500). Acesti membrii au dreptul la o reducere de 50% pentru toate seminariile si cursurile organizate*.

*Cu exceptia cursurilor organizate de Institutul Shang Shung, examenelor pentru Santi Maha Sangha si a pregatirii instructorilor pentru Yantra Yoga si Dansul Vajrei. Membrii ai altor Gar-uri au dreptul la aceleasi reduceri pentru cursuri si seminarii organizate in Merigar, cu exceptia membrilor sustinatori, care au dreptul la o reducere de 40%.

Reinnoieste-ti statutul de membru