me_new.jpg
  Acasă Merigar Est Informaţii Utile Cum se ajunge la ME

Cum se ajunge la Merigar Est

DACA SOSITI CU AVIONUL LA BUCURESTI:

(Aeroportul International Otopeni sau Aeroportul Baneasa) 

La aeroport puteti schimba valuta, la case de schimb sau ATM-uri. Rata de schimb este de ca. 4,1 RON = 1 Euro (aprilie 2009). Rata de schimb la aeroport este mai putin avantajoasa, va sfatuim sa schimbati doar suma strict necesara. Puteti schimba valutta ulterior la fata locului, în statiunile turistice de pe litoral, unde gasiti numeroase banci, ATM-uri si case de schimb.

De la aeroport puteti ajunge la 23 August (Merigar Est) cu taxiul sau cu trenul. 

 

CU TAXIUL:

Distanta dintre Bucuresti - 23 August este de 270 km. Transferul direct de la aeroport la localitatea 23 August este posibil doar cu taxiul. Durata transferului variaza între 3,5 si 5 ore, în functie de trafic. Costul transferului este de cca. 100-150 Euro (negociati pretul în prealabil si apelati doar la taxiuri de firma). Plata se face de regula în RON, uneori se acceptÅa si Euro. 

 

CU TRENUL:

Calatoria de la Bucuresti la 23 August se efectuaza în doua etape:

1. Transfer de la aeroport (atât de la Otopeni cât si de la Baneasa) la gara (Gara de Nord): 

a) cu taxiul: de la Otopeni costa 60-100 RON (cca. 20 Euro), negociati pretul în avans si folositi doar taxiuri de firma. Transferul dureaza cca. 35-40 de minute. Costul transferului de la Baneasa este mai mic fiind mai aproape de centru decât Otopeni.

b) cu autobuzul: autobuzul 780 face curse regulate pe ruta Otopeni - Baneasa - Gara de Nord. Biletul dus-întros costa11 RON (2,5 Euro) si poate fi cumparat la ghiseele din statiile de autobuz.

La Otopeni autobuzul se ia din statia aflata in apropierea terminalului "Plecari".

La Baneasa autobuzul se ia din statia aflata la strada principala vis-a-vis de iesirea din aeroport (traversati sensul girator, sunt cca. 5 minute de mers pe jos).

Daca doriti sa mergeti în centru luati de la aeroport autobuzul 783. Atentie! Cursa aceasta nu trece pe la gara.  Daca doriti sa ajungeti la gara trebuie sa coborâti în Piata Victoriei si sa luati de acolo metroul catre Gara de Nord (o statie de mers).

c) cu trenul: trenul expres "Henri Coanda" leaga Aeroportul International Otopeni cu Gara de Nord, circulând din ora în ora între orele 5:15 si 23:20. Trenul se ia din statia CFR "Airport Stop", la care se ajunge cu un autobuz special, al carui orar este sincronizat cu mersul trenurilor. Autobuzul pleacade la Otopeni din fata iesirii "Sosiri interne", aflata la parterul aeroportului. Biletul se gasesc la ghiseul aflat lânga "Sosiri interne" sau la casele de bilete din gara precum si la toate agentiile de turism din tara si este valabil atât pentru autobuz cât si pentru tren, costând 6 Ron.

2. Din Gara de Nord Bucuresti – prin Constanta – la 23 August:

Localitatea 23 August este situata între Constanta (36 km) si Mangalia (11 km). Satul nu are statie de tren,  cea mai apropiata statie de tren este halta Pescarus si se afla la 4 km distanta de 23 August si la 1 km de Gar (vezi fotografia 1). Din Gara de Nord aveti legaturi directe spre Constanta de unde puteti calatori mai departe catre 23 August (in directia Mangalia) cu autobuzul. 

 

Mersul trenurilor:

Bucuresti  Nord (plecari) – ConstanÅ£a (sosiri): 01:45 - 05:27, 05:42 - 09:52, 06:33 - 10:42, 07:35 - 11:43, 09:19 - 13:31, 14:00 - 17:46, 20:08 - 23:54 

Bucuresti Obor (plecari) – ConstanÅ£a (sosiri): 13:29 - 18:51 

 

Pretul unui bilet de tren clasa a 2-a este de aproximativ 40 RON (10 €). 

Pentru cei ce doresc sa calatoreasca cu trenul de la Constanta direct la Merigar Est, sunt 2 trenuri spre Mangalia. Halta la care trebuie sa coborâti se numeste Pescarus si se afla la 10 minute de mers pe jos de Gar. 

 

Mersul trenurilor:

Constanta (plecari) – Pescarus (sosiri) 06:14 - 07:16, 16:20 - 17:31, 20:50 - 21:54 

 

Pretul unui bilet de tren clasa a 2-a este de 4 RON (aprox. 1 €). 

Atentie, sunt mult mai multe trenuri pe relatia Constanta – Mangalia, dar cu exceptia celor amintite acestea nu opresc la halta Pescarus.

Pentru detalii suplimentare puteti consulta mersul trenurilor pe site-ul CFR: www.cfr.ro . 

 

 

way01

 

 

CU AUTOCARUL:

De la Bucuresti la 23 August:

Cel mai simplu este sa luati autocarul sau microbusul pâna la Constanta. Mini-autogara se gaseste în apropierea Garii de Nord, o gasiti cu usurinta daca trecet de-a lungul cladirii Ministerului Transporturilor pe partea stânga acesteia, cladire care se gaeste vis-a-vis de cladirea garii. Dupa câteva sute de metri gasiti autogara pe partea stânga a strazii, Parcalabul Baldovin în curtea unei cladiri (vezi fotografia 2). De aici pornesc din 40 în 40 de minute curse spre Constanta si Mangalia, de unde aveti legaturi directe catre 23 August, localitate aflata la doar 10 km  înainte de Mangalia.

Autocarele spre Mangalia trec chiar prin 23 August. Daca autocarul are cursa doar pâna la Constanta, atunci trebuie sa luati altul spre Mangalia, pentru a putea ajunge în sat.

Primul microbus are plecarea la 6.30, ultimul la 19.45. Exista mai multe firme de transport, firma cu cele mai multe masini este SIMPA TRANS. Autocarul mare are cursa mai rapida deoarece acesta nu opreste în fiecare localitate, spre deosebire de cele mici. Detalii suplimentare privitoare la mersul autocarelor gasiti pe site-ul  www.simpatrans.ro . 

Pretul unui bilet de autocar pe relatia Bucuresti – Constanta este de 50 RON (12 €), durata calatoriei este de aproximativ 3 ore si jumatate. 

 

 

 

way02

 

 

DACA SOSITI CU AVIONUL LA CONSTANTA: 

(Aeroportul Mihail Kogalniceanu) 

De la aeroport puteti lua un taxi pâna la Constanta sau direct pâna la 23 August sau puteti închiria o masina. 

O alta posibilitate pentru efectuarea transferului de la aeroport la Constanta sunt microbusele care va lasa la Gara C.F.R. în Constanta. 

Mersul microbuselor si alte detalii privitoare la posibilitatile de transport le gasiti pe site-ul www.mk-airport.ro/transport/ . 

Distanta între aeroport si municipiul Constanta este de aprox. 25 km, durata calatoriei este de aprox. 25 minute. 

De la aeroport pâna la 23 August sunt de parcurs aprox. 60 km (1 – 1,5 ora în functie de trafic cu masina). 

Din fata Garii C.F.R. în ConstanÅ£a puteti lua un autocar catre 23 August (spre Mangalia), vara plecarile sunt din 10 in 10 de minute, în alte anotimpuri mai rar. Pretul unui bilet de autocar pe relatia Constanta – 23 August este de 7 RON (aprox. 2 €). Durata transferului este de aproximativ 45 de minute. 

Nu ezitati sa ne contactati daca aveti întrebari suplimentare.  

VA DORIM CALATORIE PLACUTA!