me_new.jpg
  Acasă Comunitatea Dzogchen Garuri Merigar Vest

Merigar Vest

Merigar West Gompa

Merigar West – Gar-ul european principal, este situat la poalele muntelui Amiata în Toscana, Italia. A fost fondat de Chögyal Namkhai Norbu în 1981 şi a fost primul centru al Comunităţii Dzogchen.

Merigar înseamnă "loc al muntelui de foc". Garul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ cincizeci de hectare şi este mărginit de Muntele Amiata la nord-est şi Muntele Labbro la sud-vest. Iniţial singura locuinţă pe teren a fost o fermă, care fost renovată şi reconstruită de-a lungul anilor. Acum se numeşte Serkhang (casa de aur), și adăpostește birouri, o sală de mese, un magazin şi un loc de cazare pentru administrator (Geko).

În apropiere a fost construită o clădire nouă care găzduiește o bibliotecă cu o colecţie importantă de texte tibetane, o sală pentru a practica Dansul Vajra și sediul Institutului Shang-Shung. În luminișul unui mic crâng în apropiere de Gonpa au fost construite cabine pentru retrageri personale. Gonpa, sau Templul Marii Contemplări, a fost finalizată în anul 1990 şi inaugurată de către Sfinţia Sa al XIV-lea Dalai Lama. În anul 1998 Chögyal Namkhai Norbu a inaugurat Marea Stupă.

Stupa este un monument relicvariu care reprezintă iluminarea lui Buddha. Este menită manifestării prosperității şi bunăstării în locul unde se află. Toate clădirile au fost armonios integrate în împrejurimile naturale minunate din Merigar.

De-a lungul anilor Merigar Vest a găzduit seminare de învăţături ale unora dintre cei mai importanţi maeştri din tradiţia spirituală tibetană, inclusiv Sfinţia Sa Dalai Lama, Penor Rinpoche, Sakya Trizin, Jetsun Chimed Luding, Tai Situpa, Gyalwang Drugpa, Sögyal Rinpoche, Lopon Tenzin Namdak Rinpoche, Rinpoche Drugu Chögyal, Dorzong Rinpoche, Ontul Rinpoche, Ayang Rinpoche, Trogawa Rinpoche şi Sey Rinpoche.